Догляд за інструментом для манікюру/педикюру

Якісний інструмент — одна зі складових успішної кар’єри майстра. Такий інструмент недешевий, однак прослужить довго… за умови належного догляду.

Інструмент для манікюру/педикюру за виконуваними роботами об’єднують у функціональні групи:

  • ріжучий інструмент (ножиці, кусачки, щипчики для нігтів і шкіри, тримери, кніпсери);
  • неріжучий інструмент для чищення та шліфування нігтів — пилочки (правильно називати їх напилками);
  • інструмент для роботи з кутикулою (лопатки, палички).

футляр для зберігання манікюрного і/або педикюрного інструментуНе будемо забувати й про футляр для зберігання інструментів. Необережне поводження з інструментами може спричинити засічки, мікротріщини на ріжучій поверхні. Накопичуючись, вони призведуть до скорочення терміну служби. Якісний футляр, у якому інструменти не торкаються один одного і тому не затуплюються, суттєво подовжує термін їх служби. Тому такий футляр — не розкіш, а необхідність. Зберігайте інструмент у належних мікрокліматичних умовах. Сирість і перепади температури — наші вороги.

Механічне очищення інструменту проводиться щіточкою або спеціальною серветкою. В жодному разі не вистукуйте і не вишкрябуйте іншим інструментом залишки нігтів чи кутикули.

акуратно розкладений інструмент Під час роботи не допускайте, щоб інструменти лежали один на одному; складайте їх акуратно, у рядок паралельно один одному, на достатній відстані. Тримайте на робочому місці чисту серветку із м’якої тканини. І регулярно змінюйте її, адже на серветці лишається пил і сміття. Слідкуйте, щоб серветка була сухою.

Якщо можете, обирайте для стерилізації методи, відмінні від кип’ятіння (воно суттєво скорочує термін служби інструменту). Це може бути сухожарова шафа або кварцовий стерилізатор. Однак не забувайте, що поміщати в таку шафу чи стерилізатор можна тільки абсолютно сухі інструменти.

Палички з апельсинового дерева для кутикули — одноразові, тому їх викидають одразу після використання. Можете ламати їх у присутності клієнта і при ньому викидати, демонструючи дотримання вимоги одноразовості. Якщо користуєтесь одноразовими напилками, то їх теж викидайте одразу. Деякі майстри віддають такий напилок клієнту.чоловічий манікюр

За турботу наш інструмент віддячує роками служби, і його безвідмовна робота щодня додає нам впевненості у власній професійній майстерності.

Чистий, доглянутий, акуратно розкладений інструмент на робочому столі одразу каже нашим клієнтам: «Ось майстер, який Вам потрібен».

 

Теги: