Силіконові спонжі — вирішення проблем з гігієною

традиційний пористий спонж Спонж, він же б’юті-блендер, вже давно є одним із головних учасників ранкового ритуалу краси чи не кожної жінки. А про візажистів годі й казати: база, консилер, тональний крем, хайлайтер, бронзер, рідкі рум’яна… ну як тут без спонжа? Ми звикли використовувати його, але й жалітись на нього теж звикли. Воно й не дивно. По-перше, вимити рештки засобу зі спонжу — задача не з легких (а санітарія і гігієна в нас на першому місці, еге ж). По-друге, в процесі роботи спонж «з’їдає» значну частину косметичного засобу, а це немалі гроші, і чим якісніші (і дорожчі) засоби використовує візажист, тим на більшу суму він «попадає».

Згаданих недоліків позбавлені спонжі з силікону. З’явилися вони не так давно, однак уже встигли стати популярними.  Поверхня силіконового спонжу гладка, без пор, тому косметичних засобів він не вбирає: жодних зайвих витрат. Очищення спонжу просте і не вимагає спеціальних засобів. Достатньо промити його в теплій воді з милом. Промокнувши серветкою, його можна знову використовувати. Це дуже зручно для професійного макіяжу, коли ми наносимо декілька різних засобів послідовно.

силіконовий спонж Різні розміри спонжів — для різних задач. Великими наносимо основу, маленькими виконуємо контуринг або маскуємо дрібні недоліки шкіри.

Силіконові спонжі треба пробувати. Відгуки майстрів макіяжу різняться. Одні у захваті й кажуть, що це — вирішення всіх проблем, інші наголошують на недоліках. Серед недоліків найчастіше згадують складність розтушовування засобів ближче до країв обличчя, а також важкість контролю товщини покриття (особливо при роботі з жирною і/або пористою шкірою).

Пробуйте. Отримуйте враження. Формулюйте відгуки. Діліться ними )))))))))

 

Теги: