Манікюрниці, захищайтесь!

Сучасний салон нігтьового сервісу Нігтьовий сервіс.

Цей термін асоціюється із просторими, естетично оформленими салонами зі зручними меблями, сучасним обладнанням, а головне — із чарівницями, здатними зробити наші ручки королівськими.

Однак життя самих чарівниць затьмарюють фактори, на боротьбу з якими їм доводиться витрачати значну частину свого, хай і непоганого, заробітку. У цій статті ми розглянемо однин із таких факторів — пил.

Місцева витяжка для манікюру Він — невблаганний супутник майстрів манікюру і педикюру. Не дивлячись на те, що майстри використовують у роботі чимало різних хімікатів, саме пил найчастіше викликає професійні алергічні захворювання. І з роками майстрів усе частіше турбує кашель, біль в області грудної клітини і головний біль, втома. Можуть з’являтися почервоніння на шкірі рук і обличчя, свербіння.

Звичайно, шкоди завдає навіть пил натуральних нігтів, а про пил при обпилюванні штучних нігтів годі й казати. Адже речовини, з якими працюють майстри манікюру, створені порівняно недавно, тому їх вплив на організм (особливо при тривалому використанні) поки мало досліджений.

Місцева витяжка для педикюру Аби запобігти розвитку профзахворювань, майстри нігтьового сервісу повинні працювати у приміщеннях з належною вентиляцією. Варто пам’ятати, що пил як натуральних, так і штучних нігтів відносно важкий, схильний опускатися донизу, тому загальна витяжна вентиляція повинна розташовуватись внизу, на рівні підлоги, а припливна — вгорі.

Все частіше майстри оснащують свої столи місцевою вентиляцією, яку вони жартома називають «пилососом».

Не варто нехтувати захисними масками. Їх існує безліч: від найпростішої «аптечної» за кілька гривень до професійної, з клапанами впуску і випускуЗахисні маски для майстрів нігтьового сервісу повітря. Переваги і недоліки кожного виду засобів захисту жваво обговорюються в інтернеті на професійних форумах.  На цих же форумах майстрині діляться інформацією про матеріали, які вони використовують у роботі: можна дізнатися, які з них найчастіше викликають алергію.

Професійна освіта, якісні матеріали, засоби захисту і гарний настрій — запорука вдалої кар’єри у нігтьовому сервісі.

 

Теги: