Як підготуватись до контрольної

Хочеш нормально написати контрольну — учись:)  Учись із першого вересня, читай конспект, книжку, роби домашні завдання і все таке.

Серйозно, з чого почати підготовку до контрольної? З’ясуй, як вона побудована:

  • Яка структура завдань?
  • Скільки балів принесе кожне завдання?
  • Це будуть тести чи питання з розгорнутими відповідями, чи всього потроху?
  • Як краще відповідати на питання з розгорнутою відповіддю: коротко і чітко, чи писати чим побільше і наводити багато прикладів?
  • Чим можна буде користуватись: конспектом, калькулятором?

Чергуй самостійну підготовку з підготовкою у компанії — з двома-трьома друзями можна обговорити складні питання, тоді запам’ятаються вони краще. А пояснюючи матеріал іншим людям, потроху починаєш його розуміти. Це я вам як викладач кажу :)

Ну і шпаргалки роби, куди ж без них. Взагалі процес підготовки шпаргалок — записування короткого змісту, та ще й чітко структурованого (адже шпаргалка має бути маленькою) — це гарний спосіб навести порядок у голові, систематизувати знання, повторити матеріал. От тільки на контрольній списувати не варто — може погано закінчитись. Тому шпаргалок із собою не бери, викинь, спали або виміняй на булочку. Ну чи на цукерку…

І перерви. Перерви — святе. Мозку потрібен час, щоб розкласти по поличках все вивчене. Потім, коли після перерви повернешся до роботи, швиденько проглянь попередньо вивчене і тоді переходь до чогось нового.

Заспокойся. Все буде добре.

Контрольні писали люди багато років до тебе, і після тебе писати будуть. Підготуйся старанно. Напиши так добре, як ти тільки можеш, а потім — розслабся. Все буде добре.

В інтернеті пишуть, що 5 хвилин сміху замінюють 40 хвилин відпочинку.

Все буде добре.